Περίπου 60 τόνοι χρώματος, 25 εξειδικευμένοι εναερίτες βαφείς, 10 τεχνικοί εγκατάστασης σχοινιών – διχτυών, 5 χιλιόμετρα σχοινιά για την ασφάλεια των εργατών, 1.500 βούρτσες και ρολά, επιστρατεύονται για το lifting του Πύργου του Άιφελ, που υπολογίζεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ και γίνεται σχεδόν κάθε επτά χρόνια.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής κατασκευών του Πύργου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, "το έργο είναι δύσκολο γιατί οι βαφείς θα πρέπει να είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για να εργάζονται σε ύψος 300 μέτρων.

Το έργο καλλωπισμού του Πύργου του Άιφελ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 18 μήνες από την ελληνική εταιρία ΣΤΕΛΜΑ Α.Τ.Ε., που ανέλαβε μετά από διαγωνισμό τη βαφή του σημαντικού αυτού γαλλικού μνημείου. "Ένα όνειρό μου πήρε σάρκα και οστά", ανέφερε ο πρόεδρος της ΣΤΕΛΜΑ, Ελευθέριος Μαματζής και πρόσθεσε ότι τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι οικολογικά.

Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της εταιρίας, αυτή τη στιγμή οι έλληνες βαφείς βρίσκονται σε υψόμετρο 320 μέτρων, στον 3ο όροφο του Πύργου, και οι εργασίες προχωρούν κανονικά, χωρίς να διακόπτεται η λειτουργία του Πύργου.

Οι εργασίες συμπίπτουν με τον εορτασμό των 120 χρόνων από την ανέγερση του ιστορικού συμβόλου του Παρισιού, το οποίο έχουν επισκεφτεί από το 1889 μέχρι σήμερα περίπου 250 εκατ. άτομα.

Ο Πύργος έχει ύψος 324 μέτρα (συμπεριλαμβανομένων των κεραιών) και βάρος 10.100 τόνων και αποτελείται από τρεις ορόφους, 18.000 μεταλλικά τμήματα και 2,5 εκατ. καρφιά.

skai.gr