Διάφορα θέματα ποικίληs ύληs

Τα 9 μεγαλύτερα πλάσματα του νερού που ψαρεύτηκαν ποτέ.

1. Το μεγαλύτερο γατόψαρο - Ταϊλάνδη.

Με μήκος που έφτανε τα 3 μέτρα, ίσως πρόκειται για το μεγαλύτερο ψάρι του γλυκού νερού που πιάστηκε ποτέ. Το γατόψαρο αυτό, ψαρεύτηκε στην επαρχία Chiang Khong και παρά τις προσπάθειες των χωρικών να το κρατήσουν ζωντανό, αυτό στάθηκε αδύνατο (και έτσι φαγώθηκε από τους χωρικούς... τάχα προσπάθησαν...οκ...). Το είδος αυτό, έχει καταταχθεί από την IUCN (World Conservative Union) ως είδος που απειλείται με εξαφάνιση.

2. Το μεγαλύτερο σαλάχι - Ταϊλάνδη.
Έχει βάρος 256 κιλά και ψαρεύτηκε στον ποταμό Thai από ομάδα ψαράδων οι οποίοι χρειάστηκαν 90 λεπτά για να τραβήξουν αυτό το "τέρας" δίπλα στην βάρκα.

3. Ο μεγαλύτερος σολομός - Καλιφόρνια.
Αυτός ο σολομός του είδους Chinook ψαρεύτηκε από βιολόγους που διεξήγαγαν κάποιες καθιερωμένες ετήσιες μελέτες για τους σολομούς, στην περιοχή Battle Creek και είχε μήκος 1.3 μέτρα και βάρος 40 κιλά. Συνήθως, οι σολομοί ζυγίζουν 9 με 13.5 κιλά.

4. Το μεγαλύτερο χέλι - Rhode Island.
Το πλήρωμα ενός αλιευτικού ατμόπλοιου ψάρευε και τράβηξε αυτό το χέλι που ζύγιζε 15.5 κιλά, είχε μήκος περίπου 1.6 μέτρα και περιφέρεια 40 εκατοστά.
Τα χέλια δεν πρέπει να συγχέονται με το είδος Oarfish.

5. Ο μεγαλύτερος καρχαρίας που πιάστηκε στην Μεσόγειο.
Είναι ένας φαλαινοκαρχαρίας, γνωστός για την ειρηνική του φύση καθώς τρέφεται μόνο με μικροοργανισμούς, μήκους 6.5 μέτρων.

6. Ο μεγαλύτερος κάβουρας - Βόρειος Ειρηνικός ωκεανός.
Ξεχάστε τα χαριτωμένα καβουράκια της χώρας μας ή τα κατεψυγμένα που έρχονται από άλλες περιοχές και γεμίζουν ίσα-ίσα μια πιατέλα. Ο μεγαλύτερος κάβουρας που πιάστηκε ποτέ είχε βάρος 15 κιλά και το μήκος του από την μια άκρη ως την άλλη ήταν σχεδόν 2 μέτρα (αυτός θέλει μεγάλη πιατέλα). Το καβούρι του είδους Varanger είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και συχνά αναφέρεται ώς "red king crab".

7. Το μεγαλύτερο καλαμάρι - Ανταρκτική.
Τον Φεβρουάριο του 2007, ένα αλιευτικό των ακτών της Ανταρκτικής έπιασε ένα γιγάντιο καλαμάρι με μήκος 8 μέτρα. Οι επιστήμονες το κατέψυξαν και τώρα βρίσκεται στο μουσείο της Νέας Ζηλανδίας. Αυτό το καλαμάρι θα μπορούσε να φτάσει σε μήκος τα 14 μέτρα!! (γεμιστό γίνεται αυτό?)

8. Ο μεγαλύτερος ξιφίας - Kona, Χαβάη.
Ψαρεύτηκε το 1984, είχε μήκος 5.1 μέτρα και ζύγιζε 751 κιλά. Οι ψαράδες πάλευαν 2 ώρες και 20 λεπτά για να το τραβήξουν με το καλάμι. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ξιφία που ψαρεύτηκε στην περιοχή αλλά για τον δεύτερο μεγαλύτερο που έχει πιαστεί ποτέ με καλάμι και πετονιά.

9. Το μεγαλύτερο Barracuda - Christmas Island, Ινδικός Ωκεανός.
Πιάστηκε στις 11 Απριλίου 1992 και ζύγιζε 38,5 κιλά.
psaxtiria
Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: