Διάφορα θέματα ποικίληs ύληs

Σαλάτα βάρους 12 τόνων στην Κρήτη




Η μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου, βάρους πάνω από 12 τόνους, σε μια σαλατιέρα 100 τετραγωνικών μέτρων, δημιουργήθηκε στην Ιεράπετρα της Κρήτης, το Σάββατο. Για την σαλάτα χρησιμοποιήθηκαν 6,5 τόνοι ντομάτας, τρεις τόνοι αγγούρια, δύο τόνοι πιπεριάς, 1.000 κιλά κρεμμύδια, 800 κιλά φέτα, 500 κιλά παρθένο ελαιόλαδο και... το κέφι και το μεράκι εκατοντάδων εθελοντών.
Δήμος, αγροτικοί και πολιτιστικοί φορείς, πολίτες και επισκέπτες, με κέφι, τραγούδι και χορό, επιχείρησαν να καταρρίψουν το ρεκόρ Γκίνες, για τη μεγαλύτερη σαλάτα. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε σαλάτα βάρους 10.200 κιλών, που είχε παρασκευαστεί στο Ισραήλ.
Με προϊόντα της κρητικής γης, καλλιεργημένα με σύγχρονους τρόπους, πιστοποιημένα και υγειονομικά ελεγμένα, γευστικά και ολόφρεσκα, τεμαχισμένα από τις ξακουστές κρητικιές νοικοκυρές, φιλοδοξούν να αναδείξουν ότι στο συγκεκριμένο τόπο υπάρχουν και άνθρωποι που με κόπο και ιδρώτα παράγουν «καθαρά» ποιοτικά προϊόντα και τροφοδοτούν με αυτά τις αγορές όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.
pathfinder.gr



Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: