Διάφορα θέματα ποικίληs ύληs

Τρώει κάθε 15 λεπτά για να μείνει ζωντανή



Η περίπτωσή της έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των γιατρών σε όλο τον κόσμο. Γνωρίστε την Lizzie Velasquez, την 21χρονη από το Ώστιν των ΗΠΑ, που τρώει κάθε 15 λεπτά για να μπορέσει να μείνει ζωντανή.

Η Velasquez, που αποτελεί μέρος μίας γενετικής μελέτης από τον Ινδό ερευνητή, καθηγητή Abhimanyu Garg, του Πανεπιστημίου του Τέξας, πάσχει από μία σπάνια ασθένεια, που την εμποδίζει να πάρει βάρος, παρόλο που τρώει περίπου 60 μικρά γεύματα κάθε μέρα.

Αν και καταναλώνει 5.000 με 8.000 θερμίδες καθημερινώς, η φοιτήτρια Μέσων Επικοινωνίας, που φοράει XXXS νούμερο ρούχα, ζυγίζει μόλις 25 κιλά και το σωματικό της λίπος είναι σχεδόν μηδενικό.

«Ζυγίζομαι συχνά και αν δω ότι έχω πάρει έστω και μισό κιλό κάνω σαν τρελή από τη χαρά μου. Τρώω κάθε 15 με 20 λεπτά για να κρατώ τα επίπεδά της ενέργειάς μου υψηλά.
«Τρώω όλη τη μέρα μικρές ποσότητες από πατατάκια, γλυκά, σοκολάτες, πίτσα, κοτόπουλο, κέικ, ντόνατς, παγωτό, μακαρόνια και παστάκια, και στεναχωριέμαι όταν μου λένε ότι είμαι ανορεκτική,» δηλώνει η ίδια.

Ο καθηγητής Garg πιστεύει πως η Lizzie πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο, που ονομάζεται Neonatal Progeroid Syndrome, και επιταχύνει τη γήρανση, την απώλεια λίπους από το πρόσωπο και το σώμα, και εκφυλίζει τον ιστό. Τα άτομα που πάσχουν από αυτό το σύνδρομο έχουν τριγωνικό και πρόωρα γερασμένο πρόσωπο, με μυτερή μύτη.

Ο ίδιος δήλωσε: «Γνωρίζω ελάχιστους ανθρώπους με την ίδια πάθησης της Lizzie, αλλά κάθε περίπτωση είναι και διαφορετική. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί μελλοντικά στη Lizzie, καθώς η ιατρική κοινότητα δεν έχει καταγράψει ακόμα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα με το συγκεκριμένο σύνδρομο. Εντούτοις, η Lizzie είναι τυχερή που έχει υγιή δόντια, όργανα και οστά. Θα συνεχίσουμε να μελετούμε την περίπτωσή της για να μάθουμε περισσότερα.»

pathfinder





Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: