Διάφορα θέματα ποικίληs ύληs

Έφυγε στον ύπνο του ο θρυλικός Gary Moore


Έφυγε στον ύπνο του ο θρυλικός Gary Moore

Φτωχότερος είναι από χτες ο κόσμος της rock μουσικής, ύστερα από το χαμό του θρυλικού Ιρλανδού κιθαρίστα Gary Moore. Ο τραγουδιστής του «Empty rooms» έφυγε τα ξημερώματα της Κυριακής στον ύπνο του, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου «Kempinski Resort», στην Εστεπόνα της Ισπανίας, όπου βρισκόταν για διακοπές.

Τα αίτια του θανάτου του 58χρονου μουσικού αναμένεται να εξακριβωθούν μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης που έχει διαταχτεί.

Γεννημένος στο Μπέλφαστ, ο Μουρ ήταν ακόμα παιδί όταν έπιασε πρώτη φορά στα χέρια του κιθάρα. Μέχρι τα δεκαέξι του χρόνια είχε καταφέρει να γίνει γνωστός στην ιδιαίτερη πατρίδα του ως ένας από τους καλύτερους μουσικούς της περιοχής. Σύντομα μετακόμισε στο Δουβλίνο, όπου αρχικά έγινε μέλος του συγκροτήματος Skid Row.

Ο ταλαντούχος Μουρ ξεχώρισε αμέσως για το αργό, ρυθμικό, μελωδικό στιλ με το οποίο έπαιζε κιθάρα και κατόπιν πρόσκλησης του Φιλ Λάινοτ μεταπήδησε στους Thin Lizzy.

Παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις του με τον τραγουδιστή και συνθέτη των Thin Lizzy ήταν άκρως ανταγωνιστικές, οι δυο τους παρέμειναν συνεργάτες για πολλά χρόνια και ένωσαν τις δυνάμεις τους στα hit «Parisienne Walkways» και «Out in the fields».

Μετά τον θάνατο του Λάινοτ το 1986 ο Μουρ συνέχισε τη σόλο καριέρα του πραγματοποιώντας συνεργασίες με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής.

madata.gr




Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: